Sponsorer

VARNING FÖR NYHETSTORKA PÅ EXPRESSENREDAKTIONEN

Inledningsvis använde gårdagens gädda #477 sina egna bilder när han groomade och försökte locka barn att skicka nakenbilder.

Med tiden uttryckte han att han blev orolig för Dumpen och tystnade.

Kort efter han tystnat dök han upp med annat konto där han använde samma språk och samma snopp. Ansiktsbilderna hade han dock stulit från en dokusåpa-kändis.

I samband med gårdagens publicering följde även de bilderna med ut på sidan, men plockades ner kort efter publicering,

Lika långsamma som Expressen är att skriva om utsatthet och grooming, lika snabba är de att vilja skriva om att dokusåpakändisens bilder låg ute en kortare stund.

Med tanke på att videos och bilder på den riktige groomaren fyllde chattens första 100+ sidor samt en konfrontationsvideo på fem minuter, så ser man tydligt att det inte är samma person som förekom på två bilder i chattens slut.

I journalistens värld verkade han dock tro att risken för förväxling var överhängande och började spekulera i hur det hade blivit OM det inte var en kändis.

Givetvis är det tråkigt att kändisens två bilder inte maskades omedelbart, likväl bör fokus i första hand ligga på risker med fullvuxna människor som pressar barn på nakenbilder – ett ämne som svensk massmedia duckar.

4 thoughts on “Expressen igen

  1. Bra svarat Sara. Helt skev synsätt på problematiken kvällstidningarna ofta har. Finns video o bra film på pedofilen samt allt förklaras ju oxå i textem. Bötjar fundeta på läskunnigheten hos vissa. Kör på o rensa bort äckelna!

  2. Ibland förstår jag inte att du inte fullständigt tappar det, Sara. Jag blir själv så arg att jag spricker när sådan stor del av vår media lägger fram ert arbete på detta sätt. Obegripligt och beklämmande. Du och resten av Dumpen kommer göra stor skillnad för våra barn, det tycker de flesta normala människor jag känner. Kram till er!

  3. Det är bara journalister som är så korkade att se skulle tro att fel person hängdes ut. Däremot är det säkert någon form av brottslighet gäddan gjort genom att använda annans bild.

  4. Låt de hållas. De verkar inte förstå att den typen av artiklar skadar deras egen tidning mer än vad de tillfälligt vinner i antalet klick. Tilltron till deras övriga artiklar har försvunnit. Man kan rättfärdigt anta att alla Expressens artiklar består av falska påståenden.

    Läs Expressen om ni vill läsa artiklar som enbart består av journalisternas fantasier och lögner. Läs Expressen om sanning är ointressant. Läs Expressen om ni vill ha exempel på hur dålig journalistik bedrivs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *