Sponsorer

Samtidigt som ETCs Andreas Gustavsson sitter
med en årslön på 776.000 kr och Röstlund taxerar för 561.600 kr, skriver tidningen om att jag och Patrik ”lever gott” på Dumpen. Aftonbladet hakar givetvis på ETC.

Vad ”leva gott” innebär är givetvis relativt.
Om man jämför med det liv som jag tidigare levt, så lever jag förhållandevis gott. Men slår man ut årslönen på antal arbetade timmar så blir det svårt att hitta en vikarie. Jämför man med de erbjudanden som Patrik får från idrotten i utlandet så är lönen dock ytterst symbolisk.

Tack vare intäkter för reklam,
föreläsningar och merchförsäljning så
kan vi ta ut lön så det räcker till räkningarna, och det är vi otroligt tacksamma för.
Vi har dessutom förmånen att kunna
arbeta med det som vi brinner för.

Den där ”vinsten” som ETC skriver om har varit ett sätt att ta ut pengar för omkostnader som uppstått i direkt anslutning till verksamheten, men som inte kunnat tas upp i bokföring.
Tex kostnader för en leasingbil (med 10.000 övermil) som vi körde med ett tag, vars avtal stod på en anhörig till Patrik.

I årsredovisningen ser man att fakturerade
rörelseintäkter går till lön, samtidigt som
övriga intäkter dvs donationer går till de omkostnader som hör verksamheten till.
Precis som det ska vara.

Hade vi lagt mer fokus på annonsering så skulle vi med våra 1,5 miljoner unika besökare i månaden kunnat få in betydligt mer pengar för annonsering, men vi har helt enkelt inte tid.

Senaste fem åren har ETC fått in 128.265.186 kr i stöd från staten.
Pengar som de tar in för att ”granska” en ekonomiskt sett pytteliten organisation som Dumpen.

Borde man inte lägga en del av de pengarna på att granska sanningshalten i sitt eget material?

I de 908.000 kr som vi under året fakturerat för reklam, föreläsningar och merchförsäljning finns nämligen inte en tillstymmelse till utrymme för den ”utpressning” som ETC anklagade
oss för i april.

26 thoughts on “Miljonregnet i svensk press

  1. Det dessa personer gör kan ingen officiell instans göra enligt svensk lagstiftning. Fortsätt med att avslöja dessa som angriper barn. Helst ser jag att dessa skulle kunna lagföras men när det inte går så är detta ett bra sätt.

  2. Blir bara så j*vla less på vänstervriden media. Jag gör, jag kan, men inte du….
    Men sanningen ska absolut inte fram.
    Kör hårt, ni gör ett jäkla guldjobb, hatten av för er.

  3. Typiskt choose journalister, dom har ingen kontakt med verkligheten. Det enda som dom hat som mantra är: alla ska ha lika, men. VI SKA HA MEST.

  4. Löjligt, den dag ni gör detta för pengarna kommer det inte fungera längre. Inte så kul att flänga land och rike runt för 218 000kr/år. Däremot ganska väntat att en sådan artikel skrivs. En tacksam och enkel klickrubrik. Har däremot aldrig försått varför etc har sådant agg mot er?

  5. ETC är en cancersvulst i tidningsvärlden. De kan inte överleva utan bidrag från staten och de är mästare på att dra in de pengarna genom ett väldigt trixande med registrerade bolag i olika landskap.
    Hade ETC varit något sånär undersökande så skulle de granska hur de kan få så mycket statliga medel. Sådant fusk gör mig riktigt förbannad!

  6. Att ni ens behöver lägga er tid på att förklara är galet, det ni gör kan inte mätas i pengar och även om ni är hjältar i mångas ögon, så trillar ändå era räkningar ner och behöver betalas.
    De som tycker det är hemskt att ni får en liten ersättning för allt det ni gör o alla timmar ni lägger ner har nog inte förstått vilken insats ni gör och för vilka ni kämpar för. De har nog inte heller ens tänkt tanken på hur det som barn är att bli utsatt för dessa monstren. Jag såg Lilja4ever för många år sen och speciellt en del av filmen där man ser det ur hennes ögon hur den äckliga gubben satte på henne o njöt av det samtidigt som han totalt förstörde henne, det satte djupa spår i mig som man, rent ut så var det fruktansvärt att bara se trots det bara var en film på bio. Så för er som inte tycker de är värda sin lilla ersättning, utan tycker att ska de ha en ersättning så bör de jobba med en vanligt jobb, ni bör se filmen och ställa er frågan, vad är det värt att rädda endast 1 barn från dessa svinen som förstör barnen både nu och för lång framtid. Sen kan ni yttra er.
    Till er på dumpen, fortsätt kämpa och ni är värda så långt mycket mer än det ni får. / Peter

  7. Bidragsförsöjda och tillika vänsterextremistiska ETC, ett alster som inte tillför något som helst positivt i fråga om samhällsutveckling eller stöd för drabbade individer, har mage att kritisera en liten organisation som Dumpen.
    Detta för att Sara tar ut en lön på, nästan, exakt 30 % av den lön som ETCs chef Andreas Gustafsson skor sig på via hederliga skattebetalare.
    Helt horribelt!
    Vad har ETC åstadkommit men sina statsbidrag som snart närmar sig 1.000.000 kronor?

  8. Hyckleri från den socialistiska / kommunistiska pressen, som anklagar er för exakt det de själva är.
    Sanning kommer ni inte få ur dessa propaganda skapande medier, även om ni riktar en pistol mot dom kommer dom inte säga vad som är sant, det är inte i dom. Råd, bojkota dom!
    Bra jobbat Sara och Patrik ni gör Sverige till en bättre plats för våra barn.

  9. Alltså….. Hallå……
    För det arbete Ni utför är Ni lätt värda en Statsminister-lön mer än Statsministern själv.
    Ni ska vara Stolta över Er själva.
    Ni gör det jobbet som Polis borde göra, det jobbet Statsministern borde se till att det finns lagar för.
    Jag är Mega-Imponerad av Ert arbete.
    Tack för att Ni finns. ❤️❤️❤️❤️❤️

  10. Snälla rara! Jag skulle gärna bidra till att ni blev mångmiljonärer och rika på detta jobb ni gör. Ni ska inte behöva skämmas ifall ni tar ut lön och mycket mer därtill. Vad är värdet av det ni gör? Jo, ni räddar massa ungar från livslånga trauman, ni kommer förr eller senare få till en lagändring. Om ni ska orka med det fantasiska arbete ni gör behöver ni också semester och kunna göra mer än betala räkningar. Det är självklart. Varför ska inte ni kunna tjäna pengar på era jobb? Och om och när jag kan så bidrar jag gärna till att finansiera era löner. Ni gör ett otroligt jobb. Om inte staten eller andra finansierar era jobb så får väl vi som uppskattar er göra det. Det är tyvärr vanligt att de som arbetar ideellt sliter ut sig till slut och det finns inget värde i det. Vi behöver Barnen behöver er. Sverige behöver er kraft ert mod och all den tid och engagemang ni lägger på detta. Tack igen bästa Patrik och Sara och teamet runt er. Jag swischar en liten slant idag nu direkt. Finns nästan inget viktigare jobb än det ni har. Kram kram kram

  11. Det är ytterst fånigt av de avundsjuka att ens beskriva ett ”pengarregn” inom Dumpen. Tillsammans med min sambo har vi före skatt ca 92000kr eller ca 1,1 miljoner kronor före skatt i årsinkomst tillsammans. Ganska normalt ändå och betydligt mindre än många ensamma miljonärsinkomsttagare, direktörer mm som dessutom har möjlighet att skatteplanera och skicka pengar till utländska konton för att slippa bli ytterligare taxerade. Dumpen gör ju dessutom ett betydligt viktigare jobb än många av Sveriges rejält avlönade politiker, politiker som har flera miljoner i årsinkomst och mer än gärna trots extremt hög lön och många förmåner ändå väljer att fuska till sig mer.

  12. Aftonbladet lägger dessutom sin ”granskning” bakom en betalvägg och tycker sig ha råd att kritisera Dumpens sätt att tjäna pengar. Hyckleri deluxe!

    Jag tänker inte betala för att låsa upp artikeln på Aftonbladet (swishar 29 kr till er istället) men det hade varit varit bra om någon skickade Saras artikel till den som är ansvarig för Aftonbladets pinsamma försök denna gången.

  13. Vilket jävla skitsnack!!
    Personligen så tycker jag att staten skall ge er en saftig lön, årsbonus och en tjänstebil, för allt arbeta som ni gör.

  14. ETC vad är det ? Fick googla lite för att få en klar bild där det framkommer att dessa lever i mångt och mycket på skattepengar och vill tydligen få klick på osanna rubriker och reportage som är påhittade. Ser man till en årsinkomst på 218.000 för det slit som görs på dumpen så blir Sara med övriga medarbetare ännu större hjältar.jag har inget emot att du dubblar eller tredubblat lönen för det jobb ni gör fortsätt ert viktiga arbete ni är bara så jävla bra som rört om i denna pedofil gryta 💪💪💪💪💪

  15. Ni är så värdefulla!
    Tack för allt ni gör för barnen och vuxna som behöver hjälp!
    Jag bidrar mer än gärna när jag kan och är självklart medlem.

  16. Det fantastiska i livet är att vi alla har så gott som samma möjligheter från start. Men inte alla har den energi och vilja det krävs att nå hela vägen till toppen av berget

  17. Att anklaga den som vill motverka övergrepp på barn för att vara ute efter ”miljonregnet” säger något om anklagaren.

  18. Lagar och regler är till för ”vanligt” folk med empati och samvete. Om man inte har någon empati eller samvete så biter inte lagar/regler. Hur ska vi då komma åt dessa människor och hur ska vi skydda dom som behöver skydd? Behöver dessa gärningsmän skydd? Skulle ni fråga mig så är svaret NEJ! Är det synd om deras familjer/närstående? Självklart är det synd om alla runt dessa sjuka individer. Men våra unga som utsätts är de som vi bör fokusera på. Våra lagar och regler skyddar inte de mest utsatta i dagens läge. Så att i detta läge påstå att dumpen.se utsätter människor har jag svårt att förstå. Om jag fick bestämma så skulle jag sätta er på pedistalen och ge er en ansenlig summa pengar så ni kunde ägna er åt jakten på pedofiler istället för kapitalet.
    Hatten av för er!

  19. Som nån klok person en gång sa: Hellre swischjournalist än presstituerad.

    Men det är sjukt irriterande att dessa bortskämda oduglingar till journalister ska sprida förvriden information. 280 tusen är inte direkt nån jätteinkomst. Men den är i alla fall hedervärt intjänad!

    Ni gör ett journalistiskt arbete som människor sätter värde i och som av egen vilja betalar för. Till skillnad från dessa parasiter som slangar ut presstöd för att kunna driva tidningar som få är villiga att betala för.

    De är dinosaurier. Snart är de reliker, som fossil i stenar.

  20. Om det nu skulle vara så att Sara och Patrik tjänar pengar så kan jag leva med det. De gör ett jättebra jobb som få skulle klara.

    Jag är inte avundsjuk utan snarare beundrar jag dem. Fortsätt Sara och Patrik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *