Sponsorer

En eller ett par gånger i månaden konfronterar vi människor som arbetar i skolmiljö. Som regel tar skolan vid och agerar direkt på den information som kommer till deras kännedom, rörande personal som sökt barn i sexuellt syfte.
Skolan eller förskolan brukar skicka ut ett brev till föräldrarna där man berättar om det inträffade, och föräldrar ges möjlighet att ventilera sin oro.

Att skolorna går ut med informationen är både positivt och bra. Det innebär att man gör vad
man kan för att förebygga risksituationer.
Ett sexuellt intresse för barn syns varken på utsidan eller i ett CV. Vad skolorna kan göra är att sålla bort de som redan är dömda för brott, samt agera på mista lilla misstanke om olämpligt beteende. På den punkten ser vi en stor förändring nu, från tidigare. Idag agerar man omedelbart, även om chatten är med ett fiktivt barn och öppenheten gentemot föräldrar har ökat.

Får ni ut och ett mail om en lärare som chattat olämpligt med våra fiktiva barn, så är det ett tecken på att den skola som era barn går i valt att ta det säkra före det osäkra och sedan hålla en öppen dialog med er.

Att i sin tur ha en öppen dialog med era barn om vad ett sexuellt övergrepp är, är otroligt viktigt så att barnen kan identifiera och sätta ord på situationer som de eller deras kompisar kan råka ut för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *