Huvudorsaken till vår roadtrip var att träffa en knatte. Inte vilken knatte som helst utan trettonåringen som under alkoholpåverkan blev våldtagen under skoltid på en skoltoalett I April.

Flickans nittonårige förövare dömdes i tingsrätt för att sedan frikännas i hovrätten med orsak att man inte kunde hitta flickans DNA på förövarens kläder.

Läser man vittnesförhör i förundersökningen så beskriver en lång rad vittnen att förövaren bar helt  andra kläder när han kom ut från skoltoaletten än de bilder som han bar när han greps och som man sedermera undersökt för DNA besudling.

Han hade gott om tid på sig att byta om och duscha med tanke på att han blev gripen nio timmar efter han lämnade LillaE skoltoaletten. Polisen missade att ta med kläderna från tvättkorgen, alltså har man analyserat fel kläder vid DNA analys, och bristen på DNA ansågs i hovrätten vara en friande faktor.

Ska bristen på DNA besudling anses friande i fall där förövaren haft god tid på sig att ta bort det?

Ska en förövare som ändrat sin berättelse tre gånger under häktningstiden anses mer trovärdig än en flicka som kunnat lämna en sammanhängande redogörelse ända fram till alkoholintaget?

Den enda av alla skadorna på hennes kropp som hon mindes uppkomsten av var i hårbotten efter att han höll i håret när han tryckte in sitt könsorgan i hennes mun. Resten av skadorna från rättsintyg på LillaEs kropp ansågs inte ha bevisvärde med tanke på att LillaE på grund av alkoholpåverkan inte kom ihåg exakt hur de uppkommit.

I torsdags gjorde LillaE en gigantisk prestation. Hon berättade på ljudupptagning om vad som hände den där skoldagen på i April. Ljudupptagningen kommer att bli till ett nytt avsnitt i dumpenpodden.

(Meddelandet i bilden är autentiskt från förundersökningen, skickat av nittonåringen till LillaEs telefon direkt efter våldtäkten som hovrätten hävdar att den inte ägt rum)

LillaE U rock ❤

Vill ni stötta mig och Patrik med dumpen så är vi väldigt tacksamma.

Admin Admin

av @dmin_dumpen

Vill du kontakt så når du oss lättast på telefon 0760075779. Ansvarig utgivare: Sara Nilsson databasens namn www.dumpen.se Tillhandahållare: Sara Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.