Vilda rykten florerar om vår stödlinje Livbojarna. Ett av dem är att linjen skulle vara stängd, ett annat är att linjen skulle vara en stödlinje för pedofiler.

Ryktet om att linjen skulle vara stängd har resulterat i en mängd samtal där personer ringer en signal och lägger på.

Igår kväll vid 23 ringde en herre som uppgav att han ville utreda huruvida tjänsten är i funktion.

Klockan 08.19 idag ringde dessutom dessutom en människa med Swishanslutet nummer till en viss “komiker” som verkar tycka att pedofili är både roligt och skönt upp. Han hade svårt att hålla sig för skratt när han berättade att han kände sig sexuellt trakasserad av en höjdhoppare.

 

Samtalslista från igår kväll. Ett stödsamtal (vid hjärtat) Resterande är folk som ringer för att kolla.

Livbojarna är en liten stödlinje med två inkommande linjer.
Tjänsten är uppbyggd på en molnbaserad växel som kopplar vidare till våra mobiltelefoner när de enskilda Livbojarna inloggade.
Kostnaden för växeln ligger på ca 2000-2500 kr/månad och bekostas av Swishinsamlingen på Dumpen.
Vi som svarar i telefonen gör det helt ideellt på vår fritid.

Stödlinjen är tänkt som ett komplement till andra större statsfinansierade alternativ till de som sitter ensamma och inte har någon att prata med. Linjen är öppen dygnet runt och vi försöker hålla minst en person tillgänglig hela tiden.

Vi som svarar Livbojens telefon har olika kunskap och kompetens. Vi har bla. en sjuksköterska med barn som specialistkompetens, en mentalskötare med norra halvklotets största hjärta, en croupier med djup kunskap om trauma.

Vi är helt enkelt 12 olika personer med samma målsättning.
Ingen ska behöva sitta ensam.

Precis som övriga medarbetare på Dumpen så håller vi våra fina resurser dolda för världen.

Orsakerna till varför de är i skymundan är för att de ska kunna pyssla med vad de gör bäst i lugn och ro.
Vad som hände när jag vid ett tillfälle råkade nämna en medarbetares namn blev att hon blev kontaktad under semestern med nyfikna frågor som senare lätt skulle kunna bli frön till nya drev.

 

 

En annan trend är att IVO-anmäla, då man verkar tro att vi bedriver någon form av behandling. Detta stämmer alltså inte. Livbojarna är en stödlinje bemannad av medmänniskor.

 

Teamet med terapeuter som vi har tillgängliga bedriver inte någon behandling hos oss. De har sina ordinarie jobb, men hoppar in och hjälper till när vi behöver råd och stöd  i hur vi på bästa sätt ska bemöta människor i svårigheter. De hoppar även in i kris och pratar med enskilda. De lägger även massor med timmar på att faktagranska och läsa papper i fall där utsatta och föräldrar står rådlösa, för att sedan kunna hjälpa oss, så att vi kan stötta på bästa sätt.

Här beskriver terapeuterna vilka kompetenser de har, inte att de bedriver behandling via Dumpen.

Vi har terapeuter som tar sig an övergreppsutsatta helt pro bono och hjälper utsatta via egna kliniker.
Det händer även att vi tar pengar från Dumpeninsamlingen och köper in terapitjänster när nöden kräver det. Dessa resurser är även de hemliga med tanke på att de måste skyddas från hatstormar och drev.

Fiskare, Dumpenredaktionen, terapeuter, Livbojar är alltså helt ideella krafter som i dagsläget är dolda för allmän beskådan.

Det räcker med att jag och Patrik får ta hat och hot, vi skyddar alltså våra resurser till varje pris.

Blurrad text innehåller interna riktlinjer ang. driften.

 

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN LEVANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

 

 

2 svar på ”Klargörande av Livbojarna”
  1. Ni gör ett fantastiskt jobb! Att kunna erbjuda ett lyssnande öra för människor som behöver någon att prata med är guld värt, verkligen en livboj om man är i kris, fint att det är ideella människor med kompetens som gör detta 💗👏👏 Jättetrist att ni blir hackade på eller missförstådda, när er tid och energi behöver gå till dem som behöver er som mest. Men bra att ni förtydligar vad Livbojarna gör, så det hårda arbete ni lägger ner synliggörs och så att fler vet att det finns någonstans man kan höra av sig om man behöver prata med någon.

  2. Agerandet från “komikern” et al. visar vilka ignoranta, okunniga, respektlösa och moraliskt förkastade personer de är. I min bok är detta ett typiskt förövarbeteende, att förminska den utsatta i andras ögon för att förflytta fokus från det egna agerandet. Blir mörkrädd av hur de obrytt drevar och sprider lögner, hat och hot mot en organisation som skyddar barn och hjälper utsatta. Dumpens arbete är så viktigt för de utsatta (jag vet av egen erfarenhet). Jag hade gått sönder av att utsättas för det som Sara och Patrik nu får utstå. Varma kramar till er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.